ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023
ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ

Το κόντρα πλακέ θαλάσσης κατασκευάζεται από λεπτά φύλλα ξύλου τα οποία συγκολλούνται μαζί, με αντίθετη φορά για περισσότερη αντοχή. Ο αριθμός των φύλλων αυτών συνήθως είναι μονός έτσι ώστε τα εξωτερικά φύλλα να έχουν την ίδια κατεύθυνση. Η συγκόλληση μεταξύ των φύλλων αυτών γίνεται κάτω από υψηλή πίεση και θερμοκρασία. Χρησιμοποιούνται ισχυρές κόλλες (φαινολικές ρητίνες) με αποτέλεσμα το κόντρα πλακέ που παράγεται να δείχνει σαν ένα εννιαίο υλικό ξυλείας. Για να δημιουργηθούν τα λεπτά φύλλα, απαιτείται ειδική ξυλεία, όπου ο κορμός είναι όσο πιο ευθείς γίνεται.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις κάθετες πιέσεις,την στρέβλωση και την συρρίκνωση, είναι πίο ανθεκτικό ακόμη και απο το μασίφ ξύλο. Τα συνηθισμένα πάχη στο κόντρα πλακέ είναι: 4, 6, 9, 10, 12, 15, 20 ,24, 27 mm και οι συνηθισμένες διαστάσεις των φύλλων είναι:   

125 x  250 (mm x mm).

122x 244(mm x mm).

122x 250(mm x mm).

Τα κόντρα πλακέ διακρίνονται σε εσωτερικών  και εξωτερικών χρήσεων. Η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει με τις κόλλες και το είδος του ξύλου που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Τα κόντρα πλακέ εξωτερικών χρήσεων έχουν συνήθως το χαρακτηριστικό γνώρισμα W.B.P. (weather and boil proof) που δηλώνει ότι οι κόλλες που έχουν ιδιότητες αδιάβροχες.

Κατηγορίες Κόντρα Πλακέ.

Κόντρα Πλακέ Μαλακής Ξυλείας

Κόντρα Πλακέ Σκληρής Ξυλείας

Κόντρα Πλακέ Θαλάσσης

Τροπικό Κόντρα Πλακέ

Αεροπορικό Κόντρα Πλακέ

Εύκαμπτο Κόντρα Πλακέ

Αντιπυριτικό Κόντρα Πλακέ

Σαγρέ Κόντρα Πλακέ

Κόντρα Πλακέ Καλουπώματος